Lekkie obiady na lato

Lekkie, z nutką słodyczy, świetnie smakujące również po schłodzeniu – czyli obiady na lato.

Wspomniana przy każdym z przepisów wartość, której możesz nie znać, to gęstość witamin i minerałów. Mówi o średniej ilości wszystkich witamin i składników mineralnych w potrawie. Gęstość odżywcza jest jednym z najważniejszych wskaźników pozwalających szybko ocenić wartość zdrowotną produktu lub potrawy. Więcej o niej możecie przeczytać w tekście: Gęstość odżywcza.

.

Sałatka z quinoą i borówkami

Średnia gęstość witamin i minerałów – 149%
Szerszy opis przepisu oraz listę wartości odżywczych znajdziecie na stronie przepisu: Sałatka z quinoą i borówkami

.

.

Stir fry marchewkowo-nektarynkowy

Średnia gęstość witamin i minerałów – 252%
Szerszy opis przepisu oraz listę wartości odżywczych znajdziecie na stronie przepisu: Stir fry marchewkowo-netkarynkowy

.

.

Chłodnik z arbuzem

Średnia gęstość witamin i minerałów – 230%
Szerszy opis przepisu oraz listę wartości odżywczych znajdziecie na stronie przepisu: Chłodnik z arbuzem

.

.

Makaron cukiniowy z rukolą i groszkiem

Średnia gęstość witamin i minerałów – 277%
Szerszy opis przepisu oraz listę wartości odżywczych znajdziecie na stronie przepisu: Makaron cukiniowy z rukolą i groszkiem

.
.

Smacznego!
Agnieszka i Mateusz

.

Przepisy stworzyliśmy we współpracy
z Warszawskim Rynkiem Bronisze
  ❤

Przepisy te były dostępne w broszurach rozdawanych w sklepach „z Bronisz”. Obecnie w tych sklepach znajdziecie broszury z przepisami przepisami na zimę 🙂


Książka „Szalenie proste jadłospisy”
Można już zamówić naszą najnowszą książkę. Każdy przepis ma tylko 3 składniki i 3 dodatki, a połowę z nich zrobisz w 15 min!

Wyobraź sobie, że wchodzisz do kuchni i po chwili wychodzisz z gotowym, pełnowartościowym daniem. Choć wydaje się to niemożliwe, jest to główna idea, która przyświeca tej książce.

Subscribe
Powiadom o
guest
18 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa
Ewa
3 lat temu

Witam 😊 przeczytałam Pańską książkę jest świetna. Mam tylko jedno pytanie co z osobami, które nie chcą schudnąć a przytyć? Czy ma Pan jakaś radę?
Pozdrawiam

Ewa
Ewa
3 lat temu

Dziękuję za odpowiedź 🙂Ostatnie pytanie dotyczące jodu. Czy chlorella w proszku będzie dobrym pomysłem na jego dostarczenie?

Dominik
Dominik
3 lat temu

a co myślisz o słodzie jęczmiennym?

Dominik
Dominik
3 lat temu

witam.kupiłem ostatnio chleb chrupki z 47% zawartością otrębów pszennych, 27% słonecznika i 26% słodu jęczmiennego. fajny skład, tylko zastanawiam się czy ten słód jest odżywczy? dziekuję i pozdrawiam

Dominik
Dominik
3 lat temu

Dziękuję za odpowiedź.A według Ciebie lepiej jak w składzie mleka sojowego jest cukier i w wykazie składników odżywczych cukrów jest 2% na 100 ml, czy jak w składnikach nie ma cukru ale jest 4,5 % w wykazie? pozdrawiam

Dominik
Dominik
3 lat temu

dzięki. ostatnie pytanko. piszesz, że ksylitol i erytrol jest ok a co ze stewią?

Dominik
Dominik
3 lat temu

dziękuję uprzejmie. czytam Twojego bloga już dobre 2-3 lata i jest bardzo pomocny. dużo faktów i liczb a mało lania wody. tak trzymać pozdrawiam

Kasia
Kasia
2 lat temu

Agnieszka i Mateusz podoba mi się to co robicie! Gdyby była podana literatura skąd braliście wartości ile i jakie wartości składników odżywczych zawierają dane warzywa byłoby idealnie 😀 pozdrawiam 😉

Zuz
Zuz
2 lat temu

Chcę, pragnę, doczekać się cateringu od Was.

Zobacz również
mail facebook instagram