Ten bardzo prosty przepis daje najsmaczniejszą zupę marchewkową jaką kiedykolwiek jadłem. Słodki i delikatny krem, który z prażonymi pestkami dyni smakuje po prostu obłędnie.
Składniki:
700 ml wody
6-7 marchewek
kawałek selera
kawałek pora
1 pietruszka
1 cebula
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
sól
Przygotowanie:
1. Podsmaż cebulę na patelni.
2. Gotuj warzywa pod przykryciem – pokrojoną marchew, seler, pora oraz pietruszkę. Dorzuć podsmażoną cebulkę.
3. Gotuj do miękkości, posól, dodaj imbir i zblenduj.
4. Podawaj z prażonymi pestkami dyni.
.
Książka „Jadłospisy witalne”
Można już zamówić naszą najnowszą książkę. Są to roślinne przepisy, które dosłownie przywrócą Ci siły witalne.
Wszystkie przepisy z tej książki mają wyjątkowo niski ładunek glikemiczny, dzięki czemu jeszcze lepiej pomagają odzyskać energię oraz wspierają utratę wagi. Co więcej, są też świetnym wsparciem dla osób z insulinoopornością i cukrzycą.