30 minut i pyszny obiad dla całej rodziny gotowy 🙂
Chyba nie znudzi mi się ta zupa, pochłaniałem ją wczoraj przez cały dzień i dziś znów zaczynam z nią dzień. Mega 🙂
Składniki:
1,2 – 1,5 litra wody (w zależności jaką gęstość zupy wolicie)
1 mała dynia (po obraniu i wypestkowaniu ok. 700 g) – najsmaczniejsza jest dynia zielona, jednak nie jest to mus
włoszczyzna:
– 3 średnie marchewki
– 2 pietruszki
– 1/2 selera
– kawałek pora
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka cynamonu
sól
Przygotowanie:
1. Obierz, wypestkuj i pokrój na grube kawałki dynię.
2. Podsmaż cebulkę z czosnkiem na patelni.
3. Gotuj warzywa – dynię oraz pokrojone pozostałe warzywa. Dorzuć podsmażoną cebulkę z czosnkiem.
4. Gotuj do miękkości, posól i zblenduj.
5. Na koniec dodaj 1 płaską łyżeczkę cynamonu i wymieszaj
.
Książka „Jadłospisy witalne”
Można już zamówić naszą najnowszą książkę. Są to roślinne przepisy, które dosłownie przywrócą Ci siły witalne.
Wszystkie przepisy z tej książki mają wyjątkowo niski ładunek glikemiczny, dzięki czemu jeszcze lepiej pomagają odzyskać energię oraz wspierają utratę wagi. Co więcej, są też świetnym wsparciem dla osób z insulinoopornością i cukrzycą.