• O blogu
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Sklep
  • Kontakt

Bakłażan, cukinia i papryka w sosie pomidorowym

A może by tak zjeść sezonowo? 

Czyli sezonowe warzywa w sosie pomidorowym z makaronem. Pychota 🙂

Składniki:
200 g makaronu razowego
—————-
1 cebula
2 ząbki czosnku
—————-
3 pomidory
1 bakłażan
1 duża cukinia
1 papryka
—————-
sól, pieprz do smaku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka syropu z agawy

Przygotowanie:
– Wstaw do gotowania 200 g makaronu
W tym czasie:
– Podsmaż cebulkę i 2 ząbki czosnku
– Dodaj obrane ze skórki 3 pomidory i 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– Dodaj pokrojone pozostałe warzywa: bakłażan, cukinię i paprykę
– Posól i popieprz do smaku, dodaj 1 łyżeczkę syropu z agawy
– Dodaj ugotowany wcześniej makaron i całość wymieszaj

Przepis w formie graficznej:

baklazan_cukinia_papryka_w_pomidorach_z_makaronem_blog

Przepis w formie graficznej znajdziecie też na Instagramie, a po zapisaniu na newsletter będziecie mieć też stały dostęp do wszystkich przepisów w wysokiej rozdzielczości.

.

Nasza książka „Nowe Jadłospisy odżywcze”
Znajdziesz tu bardzo proste, roślinne przepisy dla zabieganych, dostarczające komplet składników odżywczych 🙂 Zaprojektowaliśmy ją pod kątem maksymalnej wygody użytkowania. Opracowaliśmy jeszcze prostsze przepisy, z łatwiej dostępnych składników. Ikonkami oznaczyliśmy dania, które możesz zrobić w mniej niż 15 minut, dania nadające się do zabrania w drogę oraz te, które warto zamrażać.

6 sierpnia 2016
13 komentarzy
Bardzo proste przepisy
Nowszy wpis
Starszy wpis
Subscribe
Login
Powiadom o
guest
guest
13 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Beata92
Beata92
4 lat temu

Dziękuję za przepis! Zrobiłam dzisiaj, ponieważ mieszkam w Grecji i bakłażany z cukinią są dostępne wszędzie (i to jaka jakość!), a nie miałam pomysłu na obiad.
Wyszło super, ale nie miałam syropu z agawy, więc zastąpiłam go małą ilością syropu klonowego.
Dziękuję za wpisy na blogu, staram się śledzić na bieżąco 🙂

0
Odpowiedz
Mateusz Żłobiński
Mateusz Żłobiński
4 lat temu
Reply to  Beata92

super, bardzo się cieszę 🙂

0
Odpowiedz
Raynee
Raynee
4 lat temu

Witam. Na ile porcji starcza taka ilość? Trzy głodne wege studenty będą mieć z tego dobry obiad? 🙂

0
Odpowiedz
Mateusz Żłobiński
Mateusz Żłobiński
4 lat temu
Reply to  Raynee

na trzy głowy najlepiej zrobić 2 porcje, objętościowo jest go dużo, jednak jest mało kaloryczny, smacznego 🙂

0
Odpowiedz
OtwartyUmysł
OtwartyUmysł
4 lat temu

Ad.7. Poważnie na blogu o zdrowym odżywianiu polecasz syrop z agawy. To już lepiej zjeść białą mąkę z cukrem.

0
Odpowiedz
Mateusz Żłobiński
Mateusz Żłobiński
4 lat temu
Reply to  OtwartyUmysł

ale nigdzie nie napisałem, że to zdrowy przepis 😉

0
Odpowiedz
OtwartyUmysł
OtwartyUmysł
4 lat temu
Reply to  Mateusz Żłobiński

No dobra tu mnie masz 😉

PS Ale chociaż na syrop z daktyli, albo od biedy klonowy to w przyszłych przepisach zamienisz, proszę 🙂

0
Odpowiedz
Mateusz Żłobiński
Mateusz Żłobiński
4 lat temu
Reply to  OtwartyUmysł

nie będzie w następnych przepisach na pewno syropu z agawy, obiecuję 🙂 wszystkie „sosy” robię teraz na bazie soku z owoców i sprawdza się znakomicie. Bez żadnych syropów 🙂

0
Odpowiedz
Marta
Marta
4 lat temu

Witam,
na ile osób są przepisy, które Pan publikuje?

Pozdrawiam,
Marta

0
Odpowiedz
Marta
Marta
4 lat temu
Reply to  Marta

Już przeczytałam że na 3 osoby, przepraszam. Pozdrawiam

0
Odpowiedz
Mateusz Żłobiński
Mateusz Żłobiński
4 lat temu
Reply to  Marta

Najczęściej dla dwóch osób na 2 obiady 🙂 Ten tutaj jest akurat mniejszy, taka nieduża kolacja dla 2 osób 🙂

0
Odpowiedz
Raynee
Raynee
4 lat temu

Witam. Na ile porcji starcza taka ilość? Trzy głodne wege studenty będą mieć z tego dobry obiad? 🙂

0
Odpowiedz
sts
sts
2 lat temu

zrobiłem wyszło smaczne 🙂

0
Odpowiedz
Salaterka.pl

Archiwa

Kategorie

© 2014-2020 Salaterka. Polityka Prywatności: salaterka.pl/pp
Wróć do góry
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym serwis może działać lepiej. Rozumiem Dowiedz się więcej.
Privacy & Cookies Policy
Necessary
Always Enabled

wpDiscuz