Lista zakupowa:
burak (2 kg)
marchew (3 szt.)
pietruszka (1 szt.)
seler (100 g)
cebula (1 duża szt.)
czosnek (2 ząbki)
natka pietruszki (1/2 pęczka)
sok z buraka (500 ml)
zakwas buraczany (ew. zamiast zakwasu sok z 1/2 cytryny) (250 ml)
śliwki suszone (35 g)
gruszki suszone (35 g)
grzyby suszone (10 g)
przyprawa do rosołu (10 g)
kumin w ziarnach (5 g)
liście laurowe (5 liści)
oliwa
świeżo mielony pieprz
sól
Przepis dostępny jest tylko dla osób zalogowanych w Jadłodajni.
Największa w Polsce baza pełnowartościowych jadłospisów roślinnych.
Wege cookies
Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Polityka prywatności
OK, rozumiem