• O blogu
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Sklep
  • Kontakt
Powrót do listy przepisów

Pasta z fasoli i buraka

Pasta ta świetnie współgra z pieczywem, ale i warzywami – surowymi, pieczonymi, czy też grillowanymi. Uwielbiamy ją w wersji z burakiem, zarówno ze względu na smak, jak i kolor. Jeśli jednak nie przepadasz za burakami, wystarczy dodać więcej cebuli, suszoną śliwkę i będzie to pasta a’la smalec. Fajnie pasować tu będzie również grillowana papryka oraz gotowana marchewka, a dla sympatyków rozwiązań na słodko polecamy fasolę zblendowaną z tahini, daktylami i kakao.

Kwas foliowy w ciąży
Pasta ta bogata jest w kwas foliowy, będący jednym z kluczowych składników odżywczych, o które warto dbać podczas ciąży. Pomaga on w prawidłowym rozwoju kręgosłupa i układu nerwowego dziecka. 

Przepis graficzny:

Przepis dostarcza:

Subscribe
Login
Powiadom o
guest
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
© 2014-2020 Salaterka. Polityka Prywatności: salaterka.pl/pp
Wróć do góry
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym serwis może działać lepiej. Rozumiem Dowiedz się więcej.
Privacy & Cookies Policy
Necessary
Always Enabled

wpDiscuz